• Zorgboerderij "de Jonge Koekoek"
 • DAGBESTEDING

  Wij bieden dagbesteding vanaf 9.00u tot 15.30u.

  De deelnemers komen met eigen vervoer of worden opgehaald door ons. Dit wordt in goed overleg geregeld. fiets

  Om 9.00u verzamelen wij ons in de woonkeuken van de boerderij voor een gezamenlijke bak koffie.

  Hierna gaan we aan het werk eerst worden de beesten gevoerd en daarna starten we met het rapen van de eieren. Ook het rondlopen in de hokken wordt dan gedaan.

  10.00 tot 10.45u koffiepauze. koffieklein

  Verder met het rapen van de eieren.

  12.00u tot 13.30u pauze. We eten met zijn allen in de woonkeuken, samen met de kinderen, die dan ook even thuis komen. Na het eten is er ruim de tijd om even wat voor jezelf te doen. eten

  Vanaf 13.30u zijn we buiten aan het werk, mits het weer het toelaat. Alle werkzaamheden vinden op het erf plaats en zijn seizoensgebonden. Welke werkzaamheden komen voor? Snoeien, tuinonderhoud, gras maaien, vegen, schoon houden van eierlokaal en klompenhokjes, kloven, aanmaakhout maken, erf opruimen, dierenverblijven schoon houden.

  15.00u stoppen we met werken en drinken we nog even wat met elkaar.

  Om 15.30u gaan de deelnemers naar huis met eigen vervoer of ze worden door ons thuis gebracht. auto

  De nadruk ligt op arbeid. De deelnemers werken in hun eigen tempo en naar eigen kunnen. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden en niet naar de beperking. De deelnemers maken deel uit van het werkproces op de boerderij. Ze worden betrokken bij alles wat er komt kijken op het bedrijf. We willen bewerkstelligen dat de deelnemers, na een dag werken, het gevoel hebben echt iets te hebben gedaan en dat ze moe maar voldaan naar huis gaan.

  © www.mijn-eigen-website.nl (design)