• Zorgboerderij "de Jonge Koekoek"
 • KWALITEIT

  Als zorgboerderij zijn wij lid van de federatie Landbouw en zorg en van BEZINN (boer en zorg in noord Nederland). Vanuit de federatie landbouw en zorg wordt de kwaliteit op de boerderij getoetst aan de hand van het handboek kwaliteitssysteem. Als boerderij moet je dit kwaliteitssysteem invullen. Zaken die hierin naar voren komen zijn:

  kwaliteitswaarborg

  - Profiel van de zorgboerderij

  - Personeel en scholing

  - Begeleidingstraject

  - Dossiervorming en procedures

  - Organisatie en beleid.

  Over al deze punten beschrijven we hoe er mee om wordt gegaan op onze boerderij. Wanneer dit verslag is ingevuld en goedgekeurd door de federatie landbouw en zorg wordt er een jaar lang gewerkt met dit systeem. Na een jaar komt een afgevaardigde van de Federatie Landbouw en Zorg, op het bedrijf voor het afnemen van een audit. De punten worden besproken en gekeken of de theorie overeen komt met de praktijk. Wanneer dit goed is krijg je het keurmerk. In mei 2012 is een audit afgenomen bij ons op de boerderij en wij hebben het keurmerk gekregen, waar we enorm trots op zijn!! Het keurmerk is geldig voor drie jaar en dan volgt er opnieuw een audit. Elk jaar moet er een jaarverslag ingeleverd worden door de zorgboerderij en deze wordt ook beoordeeld door de federatie landbouw en zorg.

  Wilt u meer weten over Federatie Landbouw en Zorg? Kijk dan eens op de site: Federatie Landbouw en Zorg

  Wilt u meer informatie over BEZINN (boer en zorg in noord Nederland) Kijk dan eens op de site: Boer en Zorg in Noord Nederland

  © www.mijn-eigen-website.nl (design)